Tidningen har testat att framkalla bilder hos åtta populära fotolabb, och det visar sig att skillnaden i bildkvalitet är ganska liten för den som väljer bilder i vykortsformat.
- Visst ser vi skillnader när vi detaljgranskar bilderna, men de är trots allt tillräckligt bra för en vanlig semesterfotograf, säger PC för Allas konsumentredaktör Martin Appel.

Den stora skillnaden mellan de åtta nätlabben är i stället leveranstid och pris. Medan testvinnaren Fujifilm levererade bilderna på två dagar blev väntetiden tio dagar hos den långsammaste konkurrenten Photomic. Och medan Fujifilms vykortsbilder kostar 79 öre styck (för den som beställer 100 stycken) går konkurrenten Ifolors bilder på 1,49 kronor.
- Fujidirekt är både snabbast och billigast, och blir därför en självklar vinnare, säger Martin Appel.

Men oavsett vilket labb man väljer blir det betydligt billigare än att skriva ut bilderna påsin egen skrivare. Eftersom bläck och fotopapper är så dyrt kostar det runt tre kronor att skriva ut en vykortsbild på sin egen skrivare - medan det går att beställa bilder på nätet för under kronan.

Läs hela artikeln här: pcforalla.se/fotolabb

För mer information och kommentarer: Kontakta Martin Appel. Telefon: 08-453 65 93, e-post: martin.appel@idg.se

Högupplösta pressbilder på PC för Allas medarbetare finns på pcforalla.se/press. Där hittar du även fler aktuella pressmeddelanden.